Plant-aardigere chocomel

Goed nieuws voor Chocomel, ‘de enige èchte’, liefhebbers. Het merk komt met een plantaardige variant van het populaire drankje. De vegan chocomel bestaat uit een combinatie van cacao, cashew en erwt. Op de website van Chocomel vind je het volledige ingrediëntenlijstje.

Heb jij ‘m al geprobeerd? Lees hieronder waarom het vaker kiezen voor plantaardige producten een duurzame keuze is.

Foto door Kübra Doğu

Waarom is het goed om vaker te kiezen voor plantaardige producten?
Ons voedingspatroon heeft impact op het milieu. De productie van voedsel is op dit moment zelfs verantwoordelijk voor 20 tot 35% van de uitstoot van alle broeikasgassen. Meer dan de helft daarvan komt van vlees en zuivel.

Plantaardige voeding heeft over het algemeen een minder belastende werking op het milieu dan dierlijke voeding. Dit komt doordat dieren broeikasgassen uitstoten (o.a. via mest) en er is veel land, water en voer nodig voor het houden van vee. Om land te creëren worden bossen gekapt, waardoor extra koolstof vrijkomt in de vorm van CO2, een broeikasgas. Door al die uitstoot van broeikasgassen warmt de aarde op en verandert het klimaat.

Feitje: door één dag per week minder vlees te eten, gaat de milieu-impact van jouw voedingspatroon met wel 5 tot 10% omlaag! (Bron: Voedingscentrum)

Aanbevolen artikelen